Ucenicie

ANUNȚ

Complexul Energetic Oltenia S.A. demarează programul de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă pentru calificarea

lăcătuș mecanic

Programul de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă a luat naștere ca urmare a dificultății de a găsi tineri care să îi înlocuiască pe specialiștii aflați în prag de pensionare din companie. În acest fel, Complexul Energetic Oltenia S.A. are garanția unui program riguros, axat pe nevoile sale specifice și șansa ca, la finalul programului, să cunoască ce competențe profesionale au participanții, pentru a-i angaja pe cei mai buni dintre ei.

28 posturi de ucenic în domeniul mecanic vor fi deschise de către Complexul Energetic Oltenia S.A., în cadrul primei ediții a Programului de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă 2020-2022.

Pozițiile vacante vor fi disponibile în Exploatarea Minieră Roșia-Rovinari la Cariera Roșia, iar la finalul celor 2 (doi) ani de pregătire, absolvenții vor avea posibilitatea să devină angajați în companie.

Cum se desfășoară programul?

Programul are o durată de 2 ani (24 de luni), timp în care ucenicii sunt angajați la Complexul Energetic Oltenia S.A.

Ucenicii parcurg un program de formare profesională cu durata de 720 ore, conform programei de pregătire teoretică și pregătire practică în muncă. Pregătirea profesională specifică domeniului de activitate – întreținere și reparații în domeniul mecanic – se desfășoară sub îndrumarea unor coordonatori de ucenicie, specialiști cu experiență ai Complexului Energetic Oltenia S.A.

La finalul programului, participanții susțin un examen de absolvire, în urma căruia obțin un certificat de calificare profesională, recunoscut la nivel național și european. În funcție de rezultatele obținute, pot primi ofertă de angajare în cadrul companiei noastre.

Ucenicii – angajați cu contract individual de muncă special

De-a lungul celor doi ani de pregătire profesională și calificare la locul de muncă, ucenicii care vor fi parte din acest program vor fi angajați în baza unui contract de ucenicie (contract individual de muncă în care sunt incluse anumite clauze speciale, în conformitate cu Legea nr. 279/2005 – republicată).

Criterii de selecție candidați pentru 28 posturi de ”ucenic” vacante

Experiența profesională anterioară nu este necesară, însă pentru a fi acceptați în programul de formare profesională, candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii:

 • Să aibă vârsta de minimum 16 ani;
 • Să fie absolvenți de minimum 10 clase;
 • Să aibă cunoștințe de bază de matematică;
 • Să aibă cunoștințe de bază de educație tehnologică;
 • Să nu dețină deja calificarea lăcătuș mecanic pentru care se desfășoară stagiul de ucenicie;
 • Să fie apt pentru prestarea ocupației lăcătuș mecanic, cod COR 721410.

În procesul de recrutare și selecție, aceștia vor trece în prima etapă printr-o testare a cunoștințelor teoretice din domeniile matematică și educație tehnologică, iar în funcție de rezultate și de evaluarea profilului personal, ulterior va avea loc interviul final.

BIBLIOGRAFIE

 1. Manual Matematică pentru clasa a VII-a, Editura Intuitext:
 • Adunarea și scăderea numerelor reale (pag. 29-31);
 • Înmulțirea și împărțirea numerelor reale (pag. 32-34);
 • Ecuații de forma ax+b=0 (pag. 48-50);
 • Perimetre și arii: paralelogram, paralelograme particulare, triunghi, trapez (pag. 108-111);
 • Lungimea cercului și aria discului ( pag. 126-128);
 • Calculul elementelor (latură, apotemă, arie, perimetru) în triunghiul echilateral, în pătrat și în hexagonul regulat.

Manualul poate fi vizualizat accesând link-ul:

http://download.intuitext.ro/manuale/Intuitext_Manual_MAT_cls_7.pdf

 1. Manual Educație tehnologică și aplicații practice pentru clasa a VII-a, Editura Avantgarde Centre:
 • Materii prime și materiale metalice – clasificare, proprietăți, domenii de utilizare (pag. 22-24);
 • Tehnologii de realizare a produselor din materiale metalice ( pag. 50-51);
 • Operații de pregătire, de prelucrare și de finisare a produselor metalice (pag. 52);
 • Fișă de analiză a produselor din materiale metalice (pag. 53).

Manualul poate fi vizualizat accesând link-ul:

https://manuale.edu.ro/manuale/Clasa%20a%20VII-a/Educatie%20tehnologica%20si%20aplicatii%20practice/U0MgQVZBTlRHQVJERSBD/book.html?book#26

Persoanele interesate de programul de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă pentru calificarea lăcătuș mecanic sunt rugate să depună CV-ul la secretariatul Complexului Energetic Oltenia S.A. sau să îl transmită în format electronic la adresa de e-mail formare.prof@ceoltenia.ro

Termen depunere/transmitere CV: 01.03.2020.