ACCIDENT DE MUNCA LA CARIERA LUPOAIA

Data: 24-08-2015

Vineri, 21 august 2015, la Cariera Lupoaia, s-a produs un accident de munca. Este vorba despe Florin Pana, in varsta de 43 de ani, lacatus mecanic, cu o vechime in profesie de 12 ani.
Acesta a suferit un accident la degetele de la mana stanga, in timp ce executa lucrari de inlocuire a unui element de senila, lucrare care nu necesita scule si dispozitive ce ar fi lipsit din dotarea formatiei de revizii, conform fisei tehnologice de lucru.

Salariatul a fost transportat, in max 20 de minute, cu o masina cu tractiune integrala, de la locul producerii accidentului pana la ambulanta unitatii.

In urma investigatiilor medicale, s-a constatat ca salariatul nu prezinta fracturi sau fisuri la degetele afectate, ci doar plagi.

In prezent salariatul se afla la domiciliu, iesirea din spital avand loc in aceeasi zi, imediat dupa acordarea ingrijirilor medicale necesare.

CE Oltenia dezaproba incercarea de manipulare a opiniei publice prin invocarea „lipsei sculelor necesare activitatii mecanice”, a „transportului deficitar din cariera” (la Cariera Lupoaia exista 4 masini care asigura transportul salariatilor) si, inclusiv, prin acuzatii de genul: „Un miner de la Lupoaia risca sa-si piarda mana”.