CE OLTENIA A NOTIFICAT TRANSFERUL ANGAJATILOR CATRE CET GOVORA CONFORM PREVEDERILOR LEGALE

Data: 8-06-2015

Potrivit art. 2 alin. 2 din Legea nr. 188/2000, actul indeplinit de executor in limitele competentelor legale, purtand stampila si semnatura acestuia, precum si numarul de inregistrare si data, este act de autoritate publica si are forta probanta prevazuta de lege.

Pentru a evita orice neregularitate in procedura de comunicare, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a adresat executorului judecatoresc pentru a instiinta salariatii in mod oficial (potrivit dispozitiilor art. 7 lit. b) din Legea nr. 188/2000 – “executorul judecatoresc poate notifica acte judiciare si extrajudiciare”) asupra deciziilor emise de societate privind transferul integral al drepturilor si obligatiilor derivate din contractul individual de munca incheiat cu acestia.

Spre deosebire de comunicarea prin posta sau prin curierat, comunicarea prin intermediul executorului judecatoresc poate fi realizata (in caz de refuz de primire / lipsa de la domiciliu a destinatarului / lipsa cutiei postale) si prin afisarea la domiciliul destinatarului a instiintarii privind actele comunicate si dreptul de a se prezenta la sediul executorului / primariei, in cel mult 7 zile de la afisare, pentru a le ridica. In caz de neprezentare in termen, actele se considera a fi, deja, comunicate.

Respectiv, prin varianta postala exista posibilitatea unui refuz de primire, neindeplinindu-se procedura legala privind dovada inmanarii deciziei, iar in cazul in care persoana respectiva decide actionarea in instanta a CE Oltenia, nu se poate face dovada termenului admis de lege pentru contestarea deciziei. Prin afisarea facuta insa de catre executor la domiciliul salariatului (posta nu afiseaza actele ce trebuie ridicate), procedura de inmanare a deciziei este indeplinita.

Tinand cont ca obiectul de activitate al executorilor judecatoresti nu se rezuma numai la hotararile judecatoresti si ca, in conformitate cu prevederile legale inaintarea notificarilor prin executor nu este in niciun caz “abuziva si nefireasca”, consideram ca interpretarile aduse sunt menite sa defaimeze orice actiune a CE Oltenia sau sunt speculatii care creeaza articole de senzatie.