CE OLTENIA – COMPANIA ANULUI IN DOMENIUL PRODUCERII ENERGIEI ELECTRICE

Data: 26-05-2017

Publicatia THE DIPLOMAT organizeaza anual GALA ROMANIAN ENERGY AWARDS, in cadrul careia se decerneaza o serie de premii companiilor sau personalitatilor din domeniul energetic romanesc.
Categoriile  de premii acordate  vizeaza :
– proiectele exceptionale sau inovatoare cu impact pozitiv asupra pietei de energie;
– companiile din domeniul energiei care au demonstrat o performanta superioara;
– activitatea profesionala direct responsabila pentru crearea si instituirea de strategii, proiecte sau tehnologii inovatoare ce au contribuit la dezvoltarea companiei/domeniului.

Juriul a fost independent de publicatia The Diplomat, fiind format din personalitati ale comunitatii de afaceri recunoscuti pentru implicarea lor in domeniul energetic.
Premiile au fost acordate candidatilor care au primit majoritatea voturilor.
Astfel,  in cadrul GALEI ROMANIAN ENERGY AWARDS – 2017, Societatea Complexul Energetic  Oltenia a fost declarata „COMPANIA ANULUI IN DOMENIUL PRODUCERII ENERGIEI ELECTRICE”  cu urmatoarea argumentatie:
Pe fondul cererii crescute de energie din perioada de iarna, Complexul Energetic Oltenia a functionat cu 11 grupuri energetice, cu o putere medie orara intre 2000 si 2900 MW, cu valori instantanee de peste 3000 MW, acoperind o cota de pana la 35% din productia de energie din SEN.
Carbunele a demonstrat inca o data ca este cea mai sigura sursa de producere a energiei electrice, indiferent de conditiile atmosferice, capabil sa mentina echilibrul si siguranta unui sistem energetic.
Traversand o astfel de perioada, un grup energetic al Sucursalei Electrocentrale Rovinari a inregistrat un adevarat record in termoenergetica romaneasca, cumuland aproximativ 5000 de ore de functionare fara intrerupere. Dupa cele 208 zile de functionare continua, oprirea acestuia nu a fost cauzata de aparitia unor probleme tehnice, ci de cererea scazuta de energie din acel moment (sfarsitul lunii martie 2017).

Consideram ca premiul acordat este o recunoastere a implicarii si efortului depus de fiecare angajat al acestui producator clasic de energie, Complexul Energetic Oltenia, pentru mentinerea sigurantei Sistemului Energetic Romanesc.