CE OLTENIA ESTE PREGATITA SA FUNCTIONEZE LA CAPACITATE MAXIMA

Data: 9-01-2019

CE Oltenia a avut si are in functiune grupurile energetice necesare asigurarii cantitatii de energie contractate pe piata OPCOM, pentru participarea la Piata Zilei Urmatoare, pentru autofurnizare, precum si pentru porniri la dispozitiile Dispecerului Energetic National – DEN.

Incepand de la 1 decembrie 2018 pana in prezent, CE Oltenia a produs o cantitate de energie electrica de peste 1,5 TWh, atingand cote de piata de pana la cca 30% din Sistemul Electroenergetic National – SEN.

Pe parcursul anului 2018 au fost realizate programele de investitii si reparatii planificate, astfel ca, pentru perioada de iarna, toate grupurile energetice ale CE Oltenia se afla la dispozitia DEN. De asemenea, CE Oltenia detine stocurile necesare trecerii varfului de iarna, conform prevederilor HG nr.773/2018 privind nivelul de siguranta si securitate in functionare a SEN.

In aceasta perioada de iarna, opus informatiilor aparute in mass media, care se contrazic de la o fraza la alta in ceea ce priveste functionarea grupurilor energetice ale CE Oltenia, ceea ce denota lipsa de informare si de credibilitate totodata, precizam ca la CE Oltenia nu au avut loc opriri de grupuri energetice pentru reparatii planificate, ci doar unele opriri accidentale, la care s-a intervenit in mod operativ, grupurile respective fiind trecute in rezerva in cel mai scurt timp posibil.

Pentru depasirea eventualelor problemele ce ar putea sa apara in mod inerent, in special in conditiile temperaturilor scazute de iarna, conducerea CE Oltenia participa saptamanal la sedintele Comandamentului energetic national, precum si la cele doua Comandamente zilnice ce se desfasoara la nivelul companiei.