CE OLTENIA ARE INCEPAND CU 17. XI. 2014, 7 GRUPURI ENERGETICE RETEHNOLOGIZATE

Data: 17-11-2014

In perioada octombrie 2012 – octombrie 2014 s-a desfasurat un amplu proces de reabilitare si modernizare a grupului energetic nr.4 de la SE Rovinari .

Lucrarile efectuate (reabilitarea instalatiilor aferente cazanului, turbinei si auxiliarelor acestora, precum si modernizarea instalatiilor electrice si de automatizare) au avut ca scop reducerea consumului de energie electrica propriu, cresterea eficientei, fiabilitatii si sigurantei in exploatare  si marirea duratei restante de viata cu 15 ani.

Se va obtine, de asemenea, o reducere semnificativa a impactului asupra mediului ca urmare a :

– modernizarii instalatiei de desprafuire electrostatica (valorile concentratiei de praf in gazele de ardere evacuate se vor incadra sub limita permisa de legislatia in vigoare de 50 mg/Nmc),

– reducerii emisiilor poluante (CO2) prin scaderea consumului specific,

– reducerii emisiilor de noxe.

Pentru incadrarea in legislatia de mediu privind emisiile de SO2, in paralel cu reabilitarea si modernizarea blocului, s-a derulat investitia la statia de desulfurare a gazelor de ardere aferenta grupului energetic respectiv. Valorile acestor emisii sunt in prezent sub 200 mg/Nmc.

Valoarea investitiei realizate ajunge la cca 150 milioane euro.

Lucrarile au fost finalizate, in aceasta perioada desfasurandu-se testele functionale, probele la cald si proba complexa de 72 de ore, urmand ca blocul sa intre in exploatare comerciala pe data de 17 noiembrie 2014.

Incepand cu 17.XI.2014, CE Oltenia va avea 7 grupuri energetice retehnologizate. In continuare, conform strategiei societatii, blocul nr.5 de la termocentrala Rovinari va intra intr-un proces similar de reabilitare pentru reducerea consumurilor, a emisiilor de CO2 si crestere a fiabilitatii.