CE OLTENIA A PARTICIPAT LA CONFERINTA INVESTENERGY

Data: 19-05-2016

       In data de 19 mai 2016, a avut loc la Bucuresti, sub patronajul ANRE, Conferinta INVESTENERGY cu tema “Energie pentru viitor. Investeste inteligent!”.

       CE Oltenia a fost reprezentat la acest eveniment de dl. Constantin Balasoiu, Director Sucursala. Mesajul companiei transmis in cadrul acestei conferinte a subliniat locul si importanta carbunelui in strategia energetica.

       Energia romaneasca nu poate exista fara CE Oltenia a carui putere instalata este disponibila 365 zile pe an, oferind stabilitate si siguranta SEN. CE Oltenia a demonstrat in anumite perioade ale anului ca poate sa sustina aproape 50% din consumul national de energie.

     A fost subliniat, de asemenea, faptul ca rezerva de capacitate trebuie sa constiutie centura de siguranta a unui sistem energetic pentru a asigura rezilienta si adecvanta acestuia, conform modelului oferit de celelalte tari din Uniunea Europeana.

      Este necesar sa mentinem ceea ce este viabil in piata, capacitatile modernizate si reabilitate la standardele europene, incluzand toate proiectele de mediu implementate (slam dens, desulfurare, denoxare).

   In cadrul conferintei, dezbaterile pe tema viitorului energiei romanesti sustinute de reprezentanti ai autoritatilor, parlamentari, investitori si actori ai pietei de energie au avut ca idee comuna conceptul de sistem echilibrat care sa asigure securitatea si independenta unei tari care are sansa sa detina toate resusele necesare de producere a energiei electrice, iar investitile in eficienta energetica sunt prioritare pentru ieftinirea energiei in interesul clientilor si, deopotriva, pentru dezvoltare economica, sociala, culturala, etc.