Cel mai important eveniment dedicat energiei şi industriei din România

Data: 4-09-2014

Focus Energetic

Săptămâna viitoare va începe cel mai important eveniment dedicat energiei şi industriei din România, International Electric&Automation Show, IEAS. Ediţia aniversară, 10 ani de IEAS, se va desfăşura între 9 şi 12 septembrie la Palatul Parlamentului.

Deschiderea oficială IEAS are loc în data de 9 septembrie la orele 10:30, vizitarea evenimentului este liberă, iar programul este de la orele 10:00 până la 18:00. Accesul în Palatul Parlamentului se face dinspre Calea 13 Septembrie, intrarea E1 / B3.

Pe o suprafaţă de 3.600 mp, timp de 4 zile, vor expune circa 100 de companii din ţară şi din străinătate. Punctul principal al evenimentului îl reprezintă eficienţa energetică, sursele alternative de energie, industria roboticii precum şi inovaţiile din domeniu. Anul acesta expoziţia IEAS va îmbina zona de expunere cu dezbateri tehnice şi numeroase elemente de show.

În cadrul acestei ediţii participanţii prezenţi vor pune în evidenţă unele dintre cele mai deosebite produse şi soluţii. Vor putea fi întâlnite soluţii inteligente de ultimă generaţie pentru optimizarea rețelelor electrice, de la generare până la consumatorul final. Soluţii în domeniul transportului şi distribuţiei energiei electrice, case inteligente şi controlul clădirilor, sisteme pentru încărcarea vehiculelor electrice şi soluţii de robotizare. Sunt prezente tehnologii ce stau la baza construcţiilor moderne tip clădiri verzi şi permit obţinerea unui înalt nivel de eficienţă energetică alături de confort superior, securitate şi flexibilitate.

“Având în vedere evoluţia tehnologiei la nivel mondial, anul 2014 a reprezentat un an important şi pentru industria roboticii din România, acest lucru fiind vizibil prin prezenţa unui număr mai mare de roboţi industriali expuşi la IEAS faţă de ediţiile anterioare. Cei prezenţi vor avea ocazia să vadă un robot funcţional într-un acvariu cu apă, precum şi un robot care plasează diferite piese pe un disc în timp ce acesta se învârte cu o viteză în creştere, robotul deţinând o funcţie numită Motion Control ce permite sincronizarea cu 4 ax”, spun organizatorii evenimentului.

Un interes crescut este arătat şi către zonele cu risc de explozie şi de protecţie contra focului, apei, gazului, zone ce pot fi protejate cu aplicaţii şi produse de etanşare special dedicate acestora ce vor fi prezente în cadrul târgului. De asemenea, vor fi expuse soluţii complete pentru centralele fotovoltaice, energia regenerabilă fiind unul din punctele de interes major pentru energia globală. Zona iluminatului stradal este acoperită prin soluţii de iluminare stradală inteligentă cu sisteme de reducere a puterii şi a emisiilor de CO2.

Mediul de business pune un accent major pe rapiditatea efectuării intervenţiilor de service prin diferite soluţii conectate la internet şi smartphone-uri.

Lista companiilor înscrise la IEAS 2014 poate fi vizualizată la următoarul link: http://www.ieas.ro/p-33-expozanti.html

Congresul de Energie şi Echipamente Electrice (CEEER 2014), pentru cel de-al treilea an consecutiv, îşi va realiza rolul consacrat între specialiştii de notorietate şi cei în formare, de a discuta şi de a lua poziţie faţă de întrebările esenţiale pentru dezvoltarea domeniului energetic. Va avea loc în primele 2 zile ale evenimentului în sala Nicoale Bălcescu. Congresul CEEER adună sub acelaşi acoperiş cele mai importante firme din domeniul energetic și de echipamente electrice, lideri din domeniul academic și instituțiile de stat, oameni de afaceri și persoanele de decizie din întreprinderile sectorului energetic.