CEO a pus în funcţiune grupul 4 de la Termocentrala Rovinari, retehnologizat cu 150 de milioane de euro

Data: 18-11-2014

Sursa: ECONOMICA

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a pus în funcţiune grupul 4 de la Termocentrala Rovinari, care a fost retehnologizat, gigantul energetic dispunând în prezent de şapte grupuri energetice retehnologizate, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, managerul privat Laurenţiu Ciurel.

 Valoarea investiţiei realizate ajunge la aproximativ 150 de milioane de euro, iar lucrările efectuate, care au presupus reabilitarea instalaţiilor aferente cazanului, turbinei şi auxiliarelor acestora, precum şi modernizarea instalaţiilor electrice şi de automatizare, au avut ca scop reducerea consumului de energie electrică propriu, creşterea eficienţei, fiabilităţii şi siguranţei în exploatare şi mărirea duratei restante de viaţă cu 15 ani.

‘Lucrările au început în toamna anului 2012, pregătirea lor a început la sfârşitul lui 2011, prin partea de proiectare, de finalizare a achiziţiilor, de semnare a contractelor. (…) Retehnologizarea s-a făcut în timp record, au fost grupuri de exemplu în Turceni care au avut un gen de modernizare de 60% din acesta şi a durat 6-7 ani o modernizare. (…) Săptămâna trecută s-au făcut testele, iar astăzi (marţi – n.r.) grupul 4 este ofertat, este pus în paralel, produce la nominal, cu toate condiţiile de mediu îndeplinite. Este la ora aceasta probabil cel mai modern grup din ţară’, a precizat Laurenţiu Ciurel.

Conform strategiei CEO, în viitor blocul numărul 5 de la Termocentrala Rovinari va intra într-un proces similar de reabilitare pentru reducerea consumurilor, a emisiilor de CO2 şi creşterea fiabilităţii.