COMUNICAT

Data: 13-11-2015

In sedinta Directoratului din data de 21.10.2015 au fost aprobate majorari salariale pentru un numar de 2728 salariati (muncitori si conducatori formatii de lucru) care se aflau la nivele mici de salarizare corespunzatoare functiei/meseriei detinute sau pentru atribuirea de sarcini suplimentare la fisa postului.

Aceste cresteri au fost facute in conformitate cu prevederile Codului Muncii si Contractului Colectiv de Munca, in urma consultarilor avute cu organizatiile sindicale legal constituite, inclusiv cu cele semnatare ale CCM aplicabil.

Majorarile salariilor de baza aprobate prin HD au respectat propunerile facute de conducerile sucursalelor si subunitatilor, in baza regulilor stabilite de comun acord cu sindicatele.

Din totalul de 2728 salariati, au beneficiat de majorari salariale:

– un numar de 891 salariati care aveau nivel de salarizare sub clasa 10;
– un numar de 1303 salariati care aveau nivel de salarizare intre clasele 11 si 20;
– un numar de 351 salariati care aveau nivel de salarizare intre clasele 21 si 27;
– un numar de 183 salariati care aveau nivel de salarizare peste clasa 28 (din aceasta categorie fac parte conducatori formatii de lucru, sefi echipa, sefi schimb si brigadieri).

In tabelul atasat se poate observa, comparativ, din totalul de persoane care detineau o anumita clasa de salarizare (coloana 3), cate persoane au beneficiat de marire salariala (coloana 4).

Tabel