DECLARAȚIE DE PRESĂ

Data: 1-02-2022

Alexandru Marcoci: Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia sprijină total procesul de restructurare a companiei

„Grație unui efort de echipă susținut, CE Oltenia a conceput un Plan de Restructurare și Decarbonare viabil, care a fost aprobat recent de Comisia Europeană. Consiliul de Supraveghere al CEO a fost parte din echipa extinsă care a lucrat în ultimii aproape doi ani la acest proiect uriaș, menit să transforme compania care este în continuare unul dintre pilonii Sistemului Energetic Național. Îi asigur pe colegii din Directorat, pe angajații companiei și pe toți partenerii de sprijin total în perioada care urmează și care va transforma CE Oltenia și va alinia întreaga activitate politicilor de mediu ale UE. La capătul procesului de restructurare și decarbonare, CE Oltenia va rămâne un jucător major în sectorul energetic național”, a spus Alexandru Marcoci, președintele Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia.

Comisia Europeană a aprobat, pe 26 ianuarie 2022, ajutorul de restructurare de până la 2,66 miliarde de euro (13,15 miliarde lei) prin care se asigură revitalizarea și viabilitatea pe termen lung a CE Oltenia.

Pentru CE Oltenia urmează câțiva ani de reorganizare, proces  care va include închiderea unor capacități vechi, pe bază de cărbune, și înlocuirea lor cu soluții mai puțin poluante cum ar fi blocurile pe gaz natural și parcurile fotovoltaice.