Forum Regional al Energiei pentru Europa Centrală și de Est, la Neptun

Data: 2-07-2014

Sursa: AGERPRES

Specialiști în domeniul energetic, reprezentanți ai companiilor din sector din peste 30 de țări vor participa la cea de a 11-a ediție a Forumului Regional al Energiei pentru Europa Centrală și de Est – FOREN, eveniment organizat de Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR – CME), în perioada 17 – 21 iunie 2012, la Neptun Olimp.

La forum vor participa peste 130 de specialiști, reprezentanți ai autorităților din România și ai instituțiilor de cercetare și de învățământ în domeniu, care vor susține aproximativ 300 de lucrări pe subiectele de actualitate ce vizează sectorul energetic.

Derulat pe tema ‘Politici și strategii energetice naționale și regionale. Securitatea alimentării’, forumul va cuprinde cinci sesiuni de comunicări științifice, 13 evenimente adiacente, 18 mese rotunde, o expoziție internațională cu peste 70 de standuri.

În cadrul sesiunilor vor fi analizate subiecte precum viitorul gazelor naturale în balanța energetică națională și în regiune, securitatea aprovizionării cu energie, strategiile naționale în context european, energia nucleară, atragerea investitorilor.

De asemenea, la FOREN participă directorii companiilor energetice din România, precum și cei ai societăților cu capital privat străin care își derulează activitatea în țară.

CME are misiunea de a promova furnizarea și utilizarea durabilă a energiei, este prezentă în 93 de țări și reprezintă 3.000 de organizații membre — guverne, industrie și instituții specializate.