Innoirea parcului auto prin programul “RABLA”

Data: 10-10-2014

In parcul auto al CEO exista 34 de masini, cu o vechime mai mare de 10 ani, care se preteaza pentru accesarea programului operational RABLA, pentru achizitionarea de autovehicule noi, mai putin poluante, in schimbul predarii spre casare a celor vechi, cu obtinere de finantare nerambursabila din Fondul Pentru Mediu (acordata sub forma primei de casare).

Ordinul nr. 364 /2014, emis de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, privind Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, a reprezentat o oportunitate pentru CE Oltenia din punct de vedere al facilitatilor de finantare acordate.

Situatia financiara a companiei impune masuri de reducere a costurilor nu numai pentru perioada actuala, ci si pentru viitor. Valorificarea autovehiculelor vechi existente, in cadrul programului RABLA, este o modalitate de scadere a costurilor viitoare. Din punct de vedere financiar, se vor reduce cheltuielile cu consumurile si cu mentenanta, astfel ca aceasta achizitie se face in scopul reducerii costurilor si nu pentru sporirea confortului.

Legislatia permite institutiilor publice achizitionarea de autoturisme, prin programul RABLA, conform OUG nr. 34/2009, art. 24, alin.3, lit.E.

Se vor achizitiona autoturisme de teren, produse in Romania, tip DACIA – DUSTER.

S-a estimat o valoare de aproximativ 2 mil lei, din care se va scadea prima de casare.

Suma estimata respecta art.3, pct.2 din OG nr.27/2011, privind transporturile rutiere cu capacitate cilindrica mai mare de 1600 cmc, al caror pret nu poate depasi contravaloarea in lei a sumei de 18000 euro.

Masinile vor fi folosite de personal al CEO din toate cele cinci sucursale care isi desfasoara activitatea pe teritoriul a 4 judete, in functie de necesitatile atributiunilor de serviciu.