MASURI IMEDIATE IN CONDUCEREA SOCIETATII COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA

Data: 18-01-2023

Având în vedere tragedia de la Jilț Sud, în care trei persoane au decedat iar alte 10 au fost rănite, Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a completat Directoratul societății cu membri noi pentru a putea lua măsuri imediate de sprijin pentru familiile greu încercate de pierderea suferită.

Astfel, începând cu data de 19.01.2023, în Directoratul Societății Complexul Energetic Oltenia au fost numiți pentru o perioada de 4 luni, domnii Trufelea Constantin Cosmin și Bălășoiu Ion care, împreună cu președintele Directoratului Daniel Burlan și Marius Negru, membru în Directorat, vor continua actul de management al companiei.

Familiile persoanelor decedate vor fi sprijinite cu sumele de bani prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă și ulterior, la cerere, membri ai acestora vor putea fi angajati în cadrul societății. De asemenea, vor fi sprijiniți și ceilalți colegi care se află internați în spitalele la care au fost transportați imediat după producerea tragediei.

Trufelea Constantin Cosmin care a ocupat până în prezent poziția de șef la Unitatea Minieră de Carieră Roșia Peșteana, are o vechime de peste 25 de ani în minerit, cunoaște în detaliu toate problemele cu care se confruntă carierele miniere și are soluții pentru rezolvarea lor.  Și-a început activitatea în anul 1998 ca inginer electromecanic la Cariera Roșia, ulterior fiind promovat adjunct șef sector, șef sector și director de carieră.

Bălășoiu Ion a ocupat poziția de director tehnic al Sucursalei Miniere, avand o vechime de 27 de ani în sistem și este, de asemenea, unul dintre specialiștii din minerit care își va aduce aportul în activitatea societății.