O lună de foc la CE Oltenia: decizii finale de restructurare, consens cu sindicatele. Propunerea conducerii: se păstrează lefurile neschimbate, 3.000 angajați trebuie să plece

Data: 17-02-2015

Sursa: BIZENERGY

Singura soluție pentru Complexul Energetic Oltenia în acest moment este restructurarea companiei! O spun reprezentanții companiei, o cer expres experții FMI, CE și BM, premierul Ponta nu spune NU, ci doar că trebuie să se facă în anumite condiții. La fel susține și ministrul responsabil Gerea, care are la dispoziție o lună să vină cu un calendar al măsurilor de restructurare la CE Oltenia. Știm că restructurările trebuie făcute, dar nu oricum. (…) Principalul element care trebuie să ne preocupe este securitatea energetică a României, susține Gerea.

La CE Oltenia, lucrurile sunt complicate. Conducerea explică că societatea traversează o perioadă extrem de dificilă datorită apariției pe piață, în perioada 2011-2013, a unei mari cantități de energie produsă din surse regenerabile și că, cea mai mare problemă, în anul 2015, este necesitatea de a aloca 500 mil. RON pentru achiziția certificatelor de CO2 . În 2013 și 2014 certificatele au fost cumpărate cu prețuri între 2€ și 5€, în 2015 – prețul mediu a ajuns la 8€/certificat. Neachiziționarea acestor certificate duce la oprirea activității termocentralelor, au semnalat directorii CE Oltenia.

Planul de restructurări, stabilit de conducere, vizează: externalizarea carierei Berbești cca.1000 persoane; încetarea raporturilor de lucru pentru 1300 de salariați care îndeplinesc condițiile de pensionare până la 01.06.2017; încetarea raporturilor de muncă pentru 250 de salariati de la Sucursala Brăila; încetarea raporturilor de muncă cu alți 450 de salariați, conform unor criterii stabilite.

Salariații ale căror raporturi de muncă încetează ar urma să beneficieze de indemnizație de șomaj și de venit de completare în cuantum de 1700 lei lunar, pentru o perioadă de doi ani.

In aceste condiții de restructurare, s-ar putea păstra pentru salariații rămași un câștig lunar brut salarial de 3527 lei, spun reprezentanții CE Oltenia.

Dacă se realizează restructurarea prezentată anterior, în limitele câștigului mediu brut salarial de 3527 lei, se poate menține valoarea sporurilor și a altor bonificații aferente fondului de salarii: spor de cariera, de pericol, de fidelitate, alte sporuri existente, dau asigurări reprezentanții CE Oltenia.

Directoratul va lua măsuri ca exercițiul bugetar pe 2015 să poată fi, la nevoie, adaptat cerințelor pieței de energie, în vederea menținerii în funcțiune a C.E. Oltenia și a locurilor de muncă, se precizează într-un comunicat al companiei.

Ca CE Oltenia să intre în restructurare, este necesar un consens cu sindicatele. Conducerea Sindicatului Mine Energia Oltenia (SMEO) a anunţat deja retragerea de la acţiunile de protest organizate de FNME şi de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate UNIVERS – Departamentul Solidaritatea, declarându-se adepţii dialogului şi a procesului de negociere.