O NOUA RUNDA DE NEGOCIERI PENTRU CONSTRUIREA GRUPULUI NOU DE 600 MW LA TERMOCENTRALA ROVINARI

Data: 28-03-2019

In data de 27 martie 2019, reprezentantii CE Oltenia si o echipa de specialisti din cadrul Ministerului Energiei, condusa de domnul Andrei-Petrisor Maioreanu – Secretar de Stat in Ministerul Energiei, s-au intalnit cu delegatia China Huadian Engineering Co. Ltd. Din delegatia chineza a facut parte si presedintele China Huadian Engineering Co. Ltd., domnul Ying Jufeng, care a dorit sa asigure partea romana, in mod personal, de interesul acordat acestui proiect de catre compania pe care o conduce.

In urma discutiilor purtate, au fost avansate propuneri concrete pentru solutionarea clauzelor ramase in divergenta la Acordul Actionarilor Societatii de Implementare, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa aiba loc o noua intalnire pentru solutionarea clauzelor neagreate in Contractul de Furnizare Carbune si in Contractul de Superficie. Dupa finalizarea, initializarea si aprobarea acestor documente de catre organele de conducere ale celor doua societati partenere, Societatea de Implementare va putea fi inregistrata la Registrul Comertului din Targu Jiu.

In condiţiile în care, in ultimii 25 de ani, nu au mai fost făcute investiţii de asemenea anvergura în sectorul termoenergetic românesc, realizarea grupului energetic de 600 de MW, investiţie de aproape un miliard de euro, va permite accesul la tehnologii moderne, cu un management sustenabil privind protecţia mediului, precum şi consolidarea pieţei naţionale de energie şi a mixului energetic diversificat, prin valorificarea superioară a resurselor energetice primare. De asemenea, proiectul va ajuta la stimularea investiţiilor interne prin asigurarea unor părţi de echipamente şi materiale din România şi va crea aproximativ 4.000 de locuri de muncă pe perioada implementării acestuia.