Record la Complexul Energetic Oltenia

Data: 29-03-2017

Sursa:FOCUS ENERGETIC

Grupul energetic nr. 4 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, ce aparține Complexului Energetic Oltenia, a înregistrat aproximativ 5.000 de ore de funcționare fără întrerupere, ultimul paralel cu Sistemul Energetic Național fiind realizat în data de 29 august 2016, arată un comunicat al companiei.

Grupul a fost oprit pe 24 martie 2017, după 208 zile de funcționare continuă, fără a prezenta probleme tehnice care ar fi necesitat oprirea acestuia, ci ca urmare a cererii scăzute de energie din acest sfârșit de săptămână.

”Cu o disponibilitate de 100%, grupul energetic nr. 4 de la Rovinari a produs în această perioadă o cantitate de energie electrică de peste 1,33 TWh și a realizat servicii de sistem în banda de reglaj de 40 MW, cu cele mai mici valori ale consumului specific de combustibil la nivelul CE Oltenia și cu aport de hidrocarburi de 0,01%”, arată comunicatul.

Cei 1,33 TWh  au asigurat consumul de energie electrică a circa 1,9 milioane de familii, timp de șapte luni.

”Din totalul energiei produse de CE Oltenia, energia produsă la Rovinari acoperă un procent de peste 40%, cu toate limitele de mediu respectate”, spun oficialii companiei.

Electrocentrala Rovinari livrează energie în sistem începând din anul 1978. Până în prezent, energia produsă la Rovinari a ajuns la un total de 193 TWh.