Romania scapa de infringement pentru netranspunerea directivelor din Pachetul 3 Energie.CE a retras cererile de chemare în judecată

Data: 17-10-2014

Sursa: BIZ ENERGY

Comisia Europeană a decis retragerea cererilor de chemare în judecată a României în cazul netranspunerii directivelor din Pachetul 3 Energie, atât în ceea ce priveşte sectorul gazelor naturale, cât şi sectorul energiei electrice, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Comisia Europeană demarase procedura de infringement în data de 29 septembrie 2011, acuzând neimplementarea celui de-al treilea pachet legislativ al UE privind liberalizarea pieţei interne de energie.

Astfel, România era acuzată că nu a transpus complet şi la timp în legislaţia naţională directivele europene privind piaţa unică de energie electrică (directiva europeană 72/2009) şi respectiv de gaze naturale (directiva europeană 73/2009).

Comisia Europeană a transmis Curţii de Justiţie a Uniunii Europene acte din care rezultă că ţară noastră şi-a îndeplinit obligaţiile de transpunere ulterior începerii procedurii la Curte. La început, Comisia a cerut desistare pentru cauza pe energie electrică, iar, în cursul zilei de ieri (joi n.r), Colegiul Comisarilor a luat o decizie similară şi în ceea ce priveşte speţa pe gaze naturale’, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.