S.E. CRAIOVA DERULEAZA INVESTITII INCEPUTE INAINTE DE INFIINTAREA C.E. OLTENIA

Data: 24-07-2012

 Ca urmare a afirmatiilor aparute in cotidianul IMPACT IN GORJ din 23 iulie 2012, in articolele „Sucursala Craiova se modernizeaza pe spinarea Gorjului” si „Scandal in Ministerul Economiei pe tema privatizarii” va aducem la cunostinta aspectele reale legate de aceste subiecte.

Investitiile pe care Sucursala Electrocentrale Craiova le deruleaza in prezent au fost incepute inainte de infiintarea CE Oltenia, dupa cum urmeaza:

– creditul pentru instalatia de desulfurare la blocurile 7 si 8 – Uzina Isalnita a fost angajat in 27 decembrie 2011 cu un avans de 30% platit in 6 aprilie 2012;
– creditul pentru instalatia de desulfurare la blocurile 1 si 2 – Uzina Craiova II a fost semnat in 26 aprilie 2012;
– modernizarea blocului nr.7 realizata din surse proprii a fost inceputa pe 5 noiembrie 2011, data la care blocul nr.7 a fost retras din exploatare si a carui pornire va avea loc in cursul acestei saptamani.

Referitor la situatia creditului BERD, CE Oltenia se afla intr-un proces de renegociere, deoarece acest credit a fost angajat in iulie 2009, iar perioada de disponibilitate a expirat in aceasta luna.

Afirmatiile ce fac referire la inaintarea unor adrese catre sucursale in vederea pregatirii pentru vizita delegatiei FMI si pentru privatizare majoritara sunt lipsite de suport real. Pozitia conducerii CE Oltenia fata de acest subiect a fost prezentata in mass-media, fiind facuta publica si de IMPACT IN GORJ.