Singura companie de stat premiata la Gala Romanian CSR AWARDS® – 2014

Data: 3-04-2014

In cadrul Galei de Premiere dedicata exclusiv recunoasterii activitatilor de Responsabilitate Sociala ale companiilor din Romania (proiecte desfasurate in anul 2013) care a avut loc in seara zilei de 2 aprilie 2014, Complexul Energetic Oltenia a obtinut locul III, la categoria „SANATATE”, pentru proiectul AMENAJARE UNITATE BALNEOCLIMATERICA SACELU.

In total, in cadrul competitiei au intrat 100 de proiecte.

Cei prezenti in sala au fost deosebit de incantati sa constate prezenta unei companii de stat in mijlocul lor, momentul decernarii premiului CE Oltenia fiind cel mai aplaudat.

Prezentare proiect conform criteriilor de jurizare :

1.RELEVANŢA

Localitatea Săcelu este recunoscută la nivel naţional şi internaţional prin proprietăţile curative ale apelor minerale terapeutice din această zonă.

Aici funcţionează o bază de tratament permanentă, CRPFM Săcelu (Centrul de Recuperare si Perfectionare a Fortei de Munca Sacelu) care apartine CE Oltenia si cuprinde hotelul, sala de mese,  baza de tratament si plaja cu 3 bazine in aer liber.

Plaja a beneficiat de investitii de modernizare in anul 2013, alocate de CE Oltenia: nisip fin, 200 de sezlonguri, umbrele, dusuri, grupuri sanitare noi, punct de prim ajutor si o terasa unde pot fi consumate produse alimentare si bauturi racoritoare diverse.

In 2014, se au în vedere lucrări de modernizare a spaţiilor de cazare şi Bazei de Tratament, astfel incat statiunea sa poata fi deschisa si pe timpul iernii.

Deasemenea, un factor important de care beneficiază localitatea este şi climatul blând, cu aer curat, perfect pentru recreere.Hotelul dispune de 150 de locuri in camere cu doua paturi dotate cu televizor, frigider si grup sanitar propriu. Sala de mese are o capacitate de 100 de locuri.

Baza de tratament este dotata cu sali ce contin aparatura de ultima tehnologie pentru terapie cu unde scurte, electroterapie, bai galvanice, tratamentul afectiunilor reumatismale, afectiuni neurologice, afectiuni ginecologice, afectiuni ale aparatului respirator, afectiuni ale tubului digestiv.

2.OBIECTIVUL PROIECTULUI

Prin implementarea acestui proiect s-a urmărit:

Utilizarea optimă a resurselor izvoarelor minerale din localitatea Săcelu;
Creşterea gradului de confort in spatiile destinate tratamentelor;
O mai buna calitate a ofertei de agrement si servicii profesionale din partea personalului medical din Baza de Tratament;
Atragerea unui segment diversificat de clienţi;
Asigurarea condiţiilor pentru organizarea cursurilor de pregătire profesională pentru angajatii societatii şi pentru agenţii economici din regiune.

Toţi pacienţii care au avut bilet de tratament la CRPFM Săcelu în anul 2013 au fost mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de serviciile de care au beneficiat, conform opţiunilor din chestionarele puse la dispoziţie de către organizatori.

3.NUMĂRUL DE BENEFICIARI

În anul 2013, numărul de pacienţi de la CRPFM Săcelu a fost 912, iar numărul de persoane care au participat la cursuri de formare profesională a fost 933.

4.NUMĂRUL DE ANGAJAŢI AI COMPANIEI care au fost implicaţi ca voluntari în proiect = 20

(formare profesională, activitati administrative si organizatorice)

5.ACTIVITĂŢILE PROIECTULUI

Proiectul cuprinde mai multe secţiuni:

„Amenajare plajă, bazine şi utilităţi la CRPFM Săcelu” – secţiune contractată şi executată în anul 2013;
“Finalizare lucrări, fluxuri tehnologice şi dotări Cantina – Restaurant CRPFM Sacelu – secţiune aflată în faza de contractare;
“Modernizare Bază de Tratament” – secţiune nedemarată;
“Modernizare spaţii de cazare – hotel MINERUL” – secţiune nedemarată.

6.BUGET

Bugetul alocat pentru prima secţiune a proiectului executata in 2013, respectiv „Amenajare plajă, bazine şi utilităţi la CRPFM Săcelu”, a fost de 350000 euro.

7.REZULTATE

Pe intregul an 2013, s-au înregistrat venituri în valoare de 475.000 euro, în creştere cu 7,5% faţă de veniturile încasate în anul 2012.

Facem mentiunea ca in perioada de sezon 2013, veniturile au crescut de 4 ori fata de veniturile inregistrate in perioada similara din 2012; suma de cca 50 000 euro a fost incasata numai din taxa de acces pe plaja (pentru salariatii CE Oltenia accesul pe plaja este gratuit).

In urma investitiilor, au fost zile (in weekend-uri) cu 2.500 de persoane pe plajă.

Dezvoltarea parţială a Proiectului de la CRPFM Săcelu a avut un impact pozitiv atât asupra angajaţilor societatii care au beneficiat de bilete de tratament şi cursuri, cât şi asupra comunităţii, prin dezvoltarea comerţului sezonier, creşterea veniturilor din taxele locale, etc.

premiu sacelu