STRUCTURA ORGANIZATORICA A C.E. OLTENIA

Data: 16-07-2012

În baza HG 1024/2011 privind unele măsuri de reorganizare a producătorilor de energie electrică de sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, s-a demarat procesul de înființare al Societății Comerciale Complexul Energetic Oltenia – S.A, administrata in sistem dualist, prin Directorat si Consiliu de Supraveghere.

Fuziunea celor patru entitati : CE Turceni, CE Rovinari, CE Craiova si SNLO a determinat restrangerea unor activitati la nivelul acestora, devenite sucursale, si dimensionarea societatii nou infiintate, CE Oltenia, pe 4 structuri organizatorice majore:

– Divizia Financara, cu atributii specific activitatii financiare, economice si comerciale
– Divizia Strategii Dezvoltare, cu atributii de elaborare si coordonare a strategiei de dezvoltare a unitatii, a programelor de investitii si accesare de fonduri , cat si de reprezentare a societatii in relatiile interinstitutionale
– Divizia Energetica, cu atributii de coordonare a activitatii sucursalelor electrocentrale Craiova, Turceni si Rovinari, desfasurata in patru puncte de lucru
– Sucursala Divizia Miniera, cu stributii de coordonare a activitatii miniere desfasurata pe teritoriul a trei judeţe (Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea) în 15 perimetre miniere de suprafaţă si 3 perimetre subterane.

Numarul de personal al noii societati se ridica la 18.800, din care activitatea energetica cuprinde 5.800 salariati, iar activitatea miniera – 13000 salariati.

Personalul de conducere la nivelul intregii societati reprezinta 4%, incluzand sefi de sectoare, birouri, servicii , departamente si directori.

Numarul functiilor de conducere a fost stabilit pentru fiecare punct de lucru, cu respectarea legislatiei (Legea nr.319/2006 si normele de aplicare) pentru urmatoarele activitati : mecanica, electrica, miniera si financiar-contabila.

Complexul Energetic Oltenia reprezinta cea mai mare unitate de producere a energiei electrice din Sistemul Energetic National, acoperind 30% din piata de energie romaneasca.