VIZITA TINERILOR ENERGETICIENI LA ELECTROCENTRALA ROVINARI

Data: 22-03-2016

In data de 19 martie 2016 a avut loc o vizita tehnica la Electrocentrala Rovinari, organizata de Societatea Inginerilor Energeticieni din Romania – SIER, Filiala Bucuresti Tineret. In cadrul acestei actiuni au participat 30 de persoane, tineri ingineri energeticieni si studenti de la Universitatea Politehnica Bucuresti – Facultatea de Energetica.

Acestora le-a fost prezentat fluxul tehnologic de producere a energiei electrice pe baza de carbune si modalitatea in care acesta este afectat prin desele opriri/porniri ale grupurilor energetice dictate de intrarile si iesirile aleatorii din sistem ale energiilor regenerabile.

De asemenea, participantii au avut ocazia de a vedea practic cum functioneaza proiectele de mediu implementate, avand in vedere faptul ca in afara centralelor ce apartin CE Oltenia, in Romania nu exista alti producatori de energie care sa detina instalatii de desulfurare a gazelor de ardere si instalatii de evacuare a zgurii si cenusii in fluid dens.

Tinerii au apreciat atat nivelul de automatizare la care a ajuns energetica romaneasca, dar si importanta carbunelui in sistemul energetic romanesc pentru urmatoarea perioada de timp.