CE OLTENIA A RESPECTAT CLAUZELE PREVAZUTE IN CONTRACTUL CU BVA COAL SRL

Data: 25-08-2015

Referitor la afirmatiile care sustin ca rezilierea contractului incheiat de CE Oltenia cu firma BVA COAL SRL pentru livrarea carbunelui cu destinatia Serbia s-a datorat nerespectarii clauzelor contractuale de catre CE Oltenia, precizam urmatoarele:

• CE Oltenia a livrat carbunele la granulatia prevazuta in contract.
Mentionam ca nu a fost efectuata nicio livrare fara proces verbal de receptie a marfii care atesta respectarea conditiilor de livrare atat calitative, cat si cantitative, intocmit in prezenta delegatului cumparatorului. Contractul prevede in mod expres ca in cazul neprezentarii delegatului cumparatorului, carbunele nu se livreaza.

• Nu se poate pune problema incapacitatii CE Oltenia de a livra cantitatea de carbune prevazuta in contract (cca 200 mii tone/luna), in conditiile in care carierele Husnicioara, Lupoaia si Rosiuta pot livra cca 600 mii tone/luna.
Pentru a securiza contractul s-a pus conditia ca plata carbunelui sa fie facuta in avans, astfel ca CE Oltenia a livrat, de fiecare data, cantitatea de carbune corespunzatoare sumei incasate in avans de la BVA COAL SRL.

Prin urmare, CE Oltenia este indreptatita sa considere neintemeiate motivatiile firmei BVA COAL SRL care se considera „inselata” de Complex.