CE OLTENIA – CINCI LUNI 2017

Data: 12-06-2017

In primele 5 luni ale anului curent, CE Oltenia a demonstrat ca se poate situa in randul companiilor profitabile, rezultatele inregistrate urmand o directie puternic ascendenta fata de intervalul similar al anului trecut.

In aceasta perioada, CE Oltenia a functionat cu o medie de 8 grupuri energetice, acoperind o cota de pana la 30% din piata de energie si de cca 30% din serviciile de sistem necesare la nivel national.
Comparativ cu primele 5 luni ale anului 2016, in Sistemul Energetic National a fost necesar mai mult carbune in perioada similara a anului 2017. Astfel, la nivelul CE Oltenia s-a inregistrat o crestere a productiei de carbune cu 20% si a cantitatii de energie produse cu 25%.
In acelasi timp, deciziile de management implementate au condus la scaderea costurilor de productie cu aprox. 9% pentru un MWh si cu aprox. 13% pentru tona de carbune.

Aceasta evolutie a determinat o crestere a cifrei de afaceri in 5 luni 2017 cu cca 30% fata de 5 luni 2016 si un salt estimat al profitului brut  de la – 20 mil lei, la + 260 mil lei.

Programul investitional prevazut pentru perioada la care facem referire a fost respectat, fiind in derulare investitii majore pentru reabilitarea grupurilor energetice nr.5 de la Rovinari si nr.7 de la Turceni, amenajarea noului depozit de carbune de la Rosia care va raspunde tuturor cerintelor de mediu, precum si modernizarea si reparatia capitala a unui excavator de la Lupoaia.
De asemenea, a fost demarata procedura de implementare a instalatiilor de denoxare la trei grupuri energetice potrivit termenelor de conformare si au fost depuse documentatiile necesare pentru reabilitarea si modernizarea grupul energetic nr.3 de la Turceni cu posibilitate de finantare din Planul National de Investitii.

Faptul ca, in acest moment, CE Oltenia nu are datorii catre bugetul consolidat al statului, a onorat toate platile catre bancile finantatoare si catre furnizori la termenele contractuale, a achizitionat necesarul de  certificate de CO2 inaintea datei impuse pentru conformare si are contracte de  vanzare a energiei electrice incheiate pentru toate grupurile disponibile pana in aprilie 2018, confera incredere in continuarea evolutiei ascendente a Complexului Energetic Oltenia pe parcursul acestui an.
Continuarea eforturilor pentru viabilizarea financiara a societatii ramane o prioritate pentru conducerea acesteia, vizand o gestionare atenta si permanenta a resurselor financiare, materiale si umane de care dispune.