CE OLTENIA NU SE IMPLICA IN ORGANIZAREA DE MANIFESTARI POLITICE

Data: 7-11-2019

Ca urmare a articolului aparut in data de 7.11.2019, in publicatia gorjnews.ro, in care se fac acuzatii false referitoare la „instruirea salariatilor CE Oltenia de catre conducerea companiei, de a participa la actiuni de sustinere a unui candidat la presedintia Romaniei”, facem urmatoarele precizari:

In cadrul Exploatarii Miniere Rosia Rovinari care include si Cariera Pinoasa, nu exista nicio salariata a CE Oltenia cu numele Iacob, prin urmare inregistrarea audio a persoanei cu acest nume, care confirma pregatirea pentru participarea la urmatoarele actiuni politice, este menita sa induca in eroare opinia publica si sa denigreze imaginea companiei si a salariatilor acesteia.

CE Oltenia se dezice de orice informatie falsa aparuta in spatiul public prin care numele companiei este asociat cu implicarea in organizarea de manifestari politice.

Conduita fata de mediul politic permite salariatilor companiei implicarea in activitati politice doar in afara locului de munca, aspect prevazut in Contractul Colectiv de Munca, precum si in Codul de etica al societatii.

Desfasurarea de activitati politice la nivelul operatorilor economici sau al institutiilor publice este interzisa, conform prevederilor art 4. din Legea partidelor politice nr.14/2003.