CE Oltenia respectă hotărârile organelor de cercetare penală și prevederile actelor normative aplicabile (CODUL MUNCII)

Data: 11-09-2014

Urmare a sustragerii deseurilor de fier vechi din incinta Electrocentralei Turceni, constatata in anul 2011, societatea a suspendat contractele individuale de munca ale salariatilor impotriva carora a fost formulata plangere penala, in conformitate cu art.52, alin.1, lit. b) din Codul Muncii.

In urma cercetarilor intreprinse de organele de politie, prin Rechizitoriul din   04.09.2013 s-a dispus, fata de numitul Dinu Sorin, neinceperea urmaririi penale pentru savarsirea infracţiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

In aceste conditii, sunt aplicabile dispozitiile art.52, alin.2 din Codul Muncii, care prevede ca daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

Mentionam ca, in prezent, salariatul Dinu Sorin exercita meseria de lacatus;  nevinovatia acestuia a fost constatata de organele abilitate si, in acest caz, reluarea activitatii reprezinta o obligativitate pentru angajator, conform prevederilor Codului Muncii, indiferent daca este sau nu „considerat curat de catre seful structurii energetice”, asa cum afirma saptamanalul Scandal de Gorj, in articolul cu titlul „DUPA DISPARITIA A 3000 DE TONE DE FIER VECHI, PAZNICUL SEF DE LA TURCENI A REVENIT LA MUNCA”, publicat in data 9 septembrie 2014.

BIROUL DE PRESA