COMUNICAT

Data: 17-12-2018

In conditiile codului portocaliu de ninsori abundente de la nivelul judetului Gorj, reteaua electrica de transport a operatorului Distributie Oltenia a suferit unele defectiuni in noaptea de 15/16 decembrie 2018, care au condus la oprirea activitatii in carierele aferente CE Oltenia.

Personalul si utilajele CE Oltenia s-au implicat atat in ajutarea echipelor Distributie Oltenia care a reluat furnizarea energiei in seara zilei de 16 decembrie 2018, cat si in sprijinirea autoritatilor locale pentru dezapezirea drumurilor, in special in zona Motru.

Intreruperea energiei electrice a afectat timp de 20 de ore activitatea din carierele CE Oltenia, estimand o diminuare a productiei cu cca 60.000 tone de carbune. Cu toate acestea, grupurile energetice ale CE Oltenia nu au intrerupt livrarea energiei electrice in sistem.

In prezent, activitatea carierelor CE Oltenia, precum si transportul carbunelui se deruleaza in conditii normale de iarna, sub controlul si supravegherea a doua comandamente de iarna / zi.

Conducerea CE Oltenia multumeste tuturor lucratorilor direct implicati, apeciind eforturile deosebite necesare rezolvarii dificultatilor aparute.