COMUNICAT

Data: 23-02-2015

Avand in vedere faptul ca Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare a notificat oficial Primaria Drobeta Turnu Severin in scopul rezilierii contractului de furnizare a agentului termic catre populatie si institutiile publice, rezulta ca, incepand cu luna martie, RAAN nu mai este client al CE Oltenia. De-a lungul timpului, carierele din Motru si Husnicioara au livrat cca 3 milioane tone carbune/an catre aceasta unitate.

In anul 2014, instalatiile CET Arad au fost, de asemenea, modificate in vederea functionarii pe gaz, rezultand un alt client traditional pierdut de catre CE Oltenia.

Acelasi lucru s-a intamplat cu CET Oradea, in 2013.

Pentru salariatii carierelor Rosiuta, Lupoaia, Husnicioara toate acestea inseamna pierderea unor piete traditionale care asigurau cca 40% din veniturile unitatilor miniere mentionate.

In aceste conditii, actiunea mass-media impotriva unui contract de vanzare carbune cu destinatia Serbia, extrem de favorabil pentru CE Oltenia, este de natura de a crea prejudicii in special acestor salariati si familiilor lor, precum si, in ultima instanta, altor locuitori ai judetului Gorj. Contractul este extrem de benefic pentru CE Oltenia, avand in vedere plata in avans, la preturi egale sau mai mari decat cele practicate cu entitatile care s-au inchis.

CE Oltenia isi rezerva dreptul de a formula actiuni in instanta, solicitand daune morale tuturor acelora care au redat intr-un mod absolut tendentios activitatea societatii, netinand seama de soarta a cca 4000 de salariati directi ai CE Oltenia si a altor cca 6000 de salariati din cadrul unor activitati conexe, pentru care acest contract ar putea insemna un venit sigur.