COMUNICAT

Data: 28-06-2017

In data de 27.06.2017, orele 20:40, la grupul energetic nr.4 al Sucursalei Electrocentrale Turceni, care se afla în funcţiune conform programarii Dispeceratului Energetic National, a apărut un focar de incendiu la cota +36,00 m, ca urmare a temperaturilor ridicate atat ale mediului ambiant, cat si ale cazanului din acea zonă.

Au fost afectate unele cabluri de măsură şi comandă care ar fi putut pune în pericol exploatarea în condiţii de siguranţă a blocului. Semnalizările şi protecţiile electrice si termice au funcţionat corespunzător, blocul fiind declanşat, fără să fie pusă în pericol sănătatea lucrătorilor.

Pentru înlăturarea focarului de incendiu s-a intervenit cu formaţia de pompieri a S.E. Turceni, precum şi cu secţia de pompieri din localitatea Turceni, actiunea realizându-se sub supravegherea personalului de exploatare pentru a nu periclita starea tehnică a instalaţiei.

După înlăturarea incendiului s-a trecut la efectuarea verificărilor şi înlocuirea cablurilor afectate. Se estimeaza ca blocul va fi disponibil pentru activitatea de producţie in termen de doua zile.

Pentru realizarea programul de producţie, in data de 28.06.2017, la orele 6:50, a fost demarata pornirea unui alt grup energetic al SE Turceni.