COMUNICAT

Data: 21-07-2018
In data de 21.07.2018, la Cariera Pinoasa din cadrul Complexului Energetic Oltenia S.A., au avut loc doua accidente de munca soldate cu trei victime.
La ora 08.00, masinistul Deaconescu Gheorghe in varsta de 40 ani si o vechime in munca de peste 20 ani, in timp ce curata materialul din buncarul de deversare al transportorului T69 a fost surprins de un bulgar de material care in cadere i-a provocat fracturarea piciorului drept fiind transportat si internat la Spitalul de Urgenta din Targu Jiu.
La ora 09.00 a avut loc cel de-al doilea accident, soldat cu doua victime: Fudulache Gheorghe, in varsta de 40 ani si o vechime in munca de peste 21 ani, respectiv, Grivei Emanoil de 48 ani si o vechime in munca de peste 28 ani, ambii avand ocupatia de electrician si primisera  ca sarcina, prin comanda de lucru, revizuirea circuitului de comanda al transportorului T40.
In urma investigatiilor preliminare efectuate de cadrele medicale de la Spitalul Orasenesc Rovinari, ambele victime au suferit arsuri, prin electrocutare, pe 30 % din suprafata corpului, fiind transportate cu un elicopter si o ambulanta la Spitalul de Arsi din Bucuresti.
Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj a deschis anchete pentru cele doua accidente, in paralel fiind efectuate si cercetari interne ale Complexului Energetic Oltenia S.A., de catre comisii stabilite prin decizii ale Directoratului.