Comunicat de presă al consiliului de supraveghere al societății Complexul Energetic Oltenia S.A.

Data: 22-08-2014

Consiliul de Supraveghere al Societatii Complexul Energetic Oltenia S.A. a luat act de comunicatul DNA prin care se aduce la cunostinta publica faptul ca, in raport de domnul Ciurel Laurentiu, s-a dispus inceperea actiunii penale pentru fapte savarsite anterior dobandirii calitatii de Director General Executiv al Societatii Complexul Energetic Oltenia S.A.

Analizand legislatia aplicabila, penala sau civila, contractul de mandat si regulamentele interne, am constatat ca acestea nu prevad sanctiuni sau limitari ale atributiilor persoanei suspectate, in aceasta faza a procesului penal. Pentru respectarea principiului prezumtiei de nevinovatie, coroborat cu faptul ca toate faptele incriminate nu isi mai produc efecte in prezent, motiv pentru care activitatea curenta nu este afectata, membrii Consiliului de Supraveghere au decis ca domnul Ciurel Laurentiu isi poate continua activitatea.

Membrii Consiliului de Supraveghere pun in vedere tuturor angajatilor societatii inclusiv  membrilor Directoratului sa colaboreze onest cu institutiile abilitate, in vederea clarificarii tuturor aspectelor care concura la aflarea adevarului.

Presedintele Consiliului de Supraveghere,
Gabriel Dumitrascu