DREPT LA REPLICA

Data: 5-07-2017

In urma informatiilor aparute in spatiul public in cadrul emisiunii DOSAR DE PRESA, difuzata de TV SUD in data de 04.07.2017, CE Oltenia transmite urmatorul drept la replica:

Organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de conducere din activitatea miniera s-a desfasurat in deplina conformitate cu prevederile CCM aplicabil, privind publicarea, conditiile de inscriere/participare si desfasurarea efectiva.

Anunturile privind concursurile organizate, precum si rezultatele acestora au fost afisate la sediile fiecarei subunitati miniere si pe reteauta de intranet a CE Oltenia, fiind un concurs cu participare exclusiv interna.
In aceste conditii de transparenta, orice salariat interesat a avut la dispozitie o perioada de doua saptamani – timp necesar si suficient depunerii cererii de inscriere la concurs.
Comisiile de examinare au fost formate din 7 membri, cu reprezentant permanent din partea sindicatelor.
Au existat si situatii in care concursul a fos castigat de alte persoane decat cele care ocupau temporar postul pana la finalizarea procedurii, precum si situatii in care nu au existat canditati pentru postul respectiv, urmand a se relua concursul.

Consideram ca punctele de vedere exprimate in spatiul public de catre persoane din afara companiei, care nu cunosc procedura desfasurata, constituie reale jigniri asupra tuturor participantilor care au castigat si nu fac decat sa influenteze in sens negativ continuarea desfasurarii viitoarelor concursuri, prin crearea de tensiuni inutile in randul candidatilor.
Aceste opinii denigratoare care afecteaza imaginea companiei ne indreptatesc sa consideram ca urmaresc anumite interese personale si ne rezervam dreptul de a actiona in consecinta.