DREPT LA REPLICA

Data: 20-04-2018

Referitor la afirmatiile aparute in cotidianul Gorj-Domino din data de 20.04.2018, in articolul cu titlul “Lideri sindicali, în excursie în Grecia! Crețan, în delegație la două luni de la angajare”, autor  Ion D.Ion, facem urmatoarele precizari:

Deplasarile reprezentantilor sindicatelor la conferintele internationale organizate de structurile sindicale la care acestea sunt afiliate se realizeaza in conditiile legislative cu privire la activitatea sindicala, cheltuielile aferente nefiind suportate de catre CE Oltenia, ci de catre organizatori.

Membrii de conducere ai sindicatelor pot participa la desfasurarea unor activitati sindicale, in baza prevederilor CCM care reglementeaza doar acordarea unui numar de zile libere de care poate beneficia fiecare organizatie sindicala.

In cazul articolului mentionat, CE Oltenia respinge orice afirmatie potrivit careia administratia suporta cheltuielile de deplasare si cazare ale liderilor sindicali pentru participarea la activitati sindicale ce se desfasoara in strainatate.