DREPT LA REPLICA

Data: 12-12-2018

Ca urmare a articolului aparut in ziarul Libertatea, cu titlul “CONFLICT DE INTERESE DE 3.600 DE EURO PE ZI. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA ANGAJEAZA FARA LICITATIE ACEEASI FIRMA PUSA SA RECUPEREZE DATORII DE LA GIGANTUL ENERGETIC”, autor Stefan Pana, pentru corecta informare a opiniei publice, comunicam urmatoarele aspecte:

CE Oltenia a respectat toate prevederile legislative pentru atribuirea unui contract privind prestarea de servicii de evaluare bunuri mobile si imobile, atat din punct de vedere al stabilirii procedurii de achizitie, cat si al respectarii conditiilor de transparenta reglementate, fara a se afla intr-un presupus „conflict de interese”.

Pentru incheierea contractului de servicii de evaluare a unor bunuri mobile si imobile, CE Oltenia a derulat procedura de achizitie publica organizata in conformitate cu prevederile art.117 din Legea nr.99/2016 privind achizitiile sectoriale. CE Oltenia are obligatia evaluarii bunurilor respective intr-un grafic de timp agreat cu banca finantatoare, in scopul contractarii unei facilitati de credit pentru achizitionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera aferente anului 2018, cu incadrare in termenul impus de legislatia in vigoare.

Concurenta a fost asigurata prin publicarea anuntului de participare pe site-ul companiei in data de 19.11.2018 si transmiterea de invitatii pentru depunerea ofertelor catre trei operatori economici initial si, ulterior, catre alti trei operatori economici care au mai solicitat documentatia de atribuire.
Oferta a fost depusa in termenul stabilit, respectiv pana la data de 22.11.2018, de catre operatorul economic SC CONSULTING COMPANY SRL TG.JIU. (In articol este gresit prezentata data de 21 noiembrie 2018 ca termen de depunere a ofertelor).
Conform legislatiei in vigoare privind achizitiile sectoriale, faptul ca aceeasi firma are calitatea de administrator judiciar al echipei de fotbal Pandurii Targu Jiu nu genereaza un conflict de interese asa cum acesta este definit prin lege (Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale – art.72, art.73).

De asemenea, referitor la domnul Constantin Vaduva, salariat al CE Oltenia, la care se face referire  in sensul ca „actualul sef al vanzarilor si avizarilor de preturi al CE Oltenia a controlat firma Consuting Company SRL, pana in 2007”, precizam ca acesta nu a avut niciodata calitatea de actionar sau sef al firmei SC Consulting Company SRL. Prin urmare, consideram ca folosirea coincidentei numelui unor persoane cu pregatire si varste diferite este doar o speculatie gazetareasca in incercarea de a induce in mod fortat opiniei publice ideea existentei unui posibil „conflict de interese”.

Mentionam ca, pentru redactarea articolului mentionat, CE Oltenia nu a primit nicio solicitare de informatii cu privire la subiectul abordat.