Evoluţia companiilor energetice în primul semestru din 2017

Data: 6-09-2017

Sursa: CUGETUL LIBER

La începutul anului 2017, trei companii unde Ministerul Energiei este acționar majoritar aveau pierderi semnificative. După primul semestru, situația acestora s-a îmbunătățit considerabil. Spre exemplu, Complexul Energetic Hunedoara a realizat venituri mai mari cu 14,2%, iar pierderile acestei companii s-au diminuat cu 52,4%. 

În cazul Complexului Energetic Oltenia, veniturile aferente primului semestru au crescut cu 13,3%, iar compania a raportat un rezultat brut de aproape 325 de milioane de lei. Compania Națională a Uraniului este încă într-o situație critică, cu venituri pe primele șase luni mai mici cu 38% și un rezultat brut negativ de 30,4 milioane de lei.

Totuși, Ministerul Energiei a acordat, în acest an, a doua tranșă din ajutorul de salvare a CNU, fapt care a contribuit la menținerea activității acestei companii. De asemenea, CNU a încheiat în acest an un contract cu Rezervele Statului pentru livrarea de octoxid de uraniu, ceea ca va contribui la creșterea veniturilor companiei și la menținerea activității, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu.