Managerul anului – candidaturile pentru energynomics Awards 2018

Data: 29-11-2018

SURSA:ENERGYNOMICS

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2018 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Managerul anului. Numai unul dintre managerii înscriși în competiție va fi recompensat în cadrul Galei din 5 decembrie, dar fiecare dintre cei nominalizați merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2018 prin reușitele sale!

Alina Popa – OMV Petrom Global Solutions SRL

Pentru a crea o companie de servicii încă și mai competitivă, prin introducerea platformei de generare a ideilor de schimbare organizațională 20for2020 – Design Thinking, Robotic Process Automation și Digitization.

Programul de inovare 20for2020 este o inițiativă internă menită să identifice și să implementeze 20 de proiecte inovatoare până în anul 2020. Incubatorul de Design Thinking a fost constituit în noiembrie 2017 pentru ca mai mult de 10 angajați să învețe și să pună în practică, fără teama de a greși, noi metodologii care să pună accentul pe consumator. Pentru incubator au fost selectate trei proiecte: “Tehnologia IoT pentru digitalizarea zăcămintelor petroliere”, “Algoritmul Upstream automatizat de prognoză pentru producție teoretică” și “Portalul de autoservire”.

Tot în 2017, a fost lansat proiectul Robotic Process Automation (RPA) pentru a încuraja organizația să introducă noi tehnologii în cadrul proceselor actuale și pentru a orienta organizația către era digitală. Principalele și cele mai importante realizări ale organizației constau în faptul că a dezvoltat conceptul în totalitate folosind resurse proprii (dezvoltatori RPA, analiști de afaceri RPA și agenți de schimbare) și a reușit să treacă la faza de lucru efectiv.

Bogdan Badea – Hidroelectrica

Pentru rezultatele financiare deosebite obținute de Hidroelectrica în anii 2017-2018. Bogdan Badea a asigurat conducerea companiei astfel încât Hidroelectrica să își atingă potențialul de profitabilitate.

De la preluarea mandatului de Președinte al Directoratului Hidroelectrica, societatea s-a înscris pe un trend ascendent în ceea ce privește rezultatele financiare obținute. În anul 2017, cifra de afaceri de 3,25 miliarde de lei și profitul net de 1,6 miliarde de lei au reprezentat rezultate istorice pentru companie. Performanța deosebită – obținută în condiții de hidraulicitate scăzută, a fost posibilă datorită înțelegerii la nivel managerial a mecanismelor pieței de energie, a implementării unui plan eficient de contractare, precum și datorită optimizării programelor de mentenanță.

De asemenea, rezultatele financiare din 2018 arată că societatea a obținut peste 1,9 miliarde de lei profit la 9 luni, cu perspectiva de a depăși 2 miliarde de lei până la sfârșitul anului.

Cosmin Ghiță – Nuclearelectrica

Printr-o abordare strategică a activității SNN corelat cu evoluția mediului extern, în perioada mandatului său, Cosmin Ghiță a adoptat o serie de decizii și inițiative cu impact direct asupra dezvoltării companiei, menținând un dialog constant cu toate părțile implicate și participând activ în maximizarea performanțelor companiei la toate nivelurile.

Într-un an de mandat, Cosmin Ghiță a promovat proiecte de investiții, a adoptat strategii interne de creștere a motivației și retenție a personalului, a inițiat acțiuni interne de creștere a performanțelor companiei și a oferit stabilitate organizației într-o perioadă de tranziție. SNN și-a îmbunătățit rezultatele financiare cu 16% în S1 2018 față de S1 2017, în condițiile menținerii rezultatelor în operare la standardele internaționale.

În 2018 a fost demarată Faza I a Strategiei de Retehnologizare a Unității 1, proiect estimat la 1,2-1,5 mld de euro, a fost realizată strategia de diversificare a surselor de aprovizionare cu materie primă, a fost realizată strategia de implementare a instalației de detritiere, cu o valoare de 190 de milioane de euro și a fost demarată o analiză de tip due dilligence în vederea preluării sucursalei de prelucrare a combustibilului nuclear Feldioara, aparținând în prezent CNU.

Petre Stroe – MET România Energy

Petre Stroe a gestionat cu profesionalism cea de-a doua achiziție, în al doilea an consecutiv, a MET România Energy. Aceasta, împreună cu activitatea curentă, a condus compania în primele 5 poziții în rândul marilor furnizori de energie electrică din România.

După achiziționarea furnizorului de energie Repower în 2017 și a RWEE în 2018, combinarea portofoliilor conduce la o creștere a eficienței operaționale a MET în România, permițându-i să ofere clienților servicii la standarde înalte.

Sorin Boza – CE Oltenia

Pentru asigurarea unui management eficient, adaptat la necesitățile de piață, care a permis CE Oltenia să se plaseze în rândul companiilor profitabile, după trei ani de pierderi.

Rezultatele financiare ale CE Oltenia au urmat, din 2017, o direcție puternic ascendentă, înregistrând o creștere de la -140 de milioane de lei, la +280 de milioane de lei. Rezultatele financiare se datorează creșterii vânzărilor de energie, a cifrei de afaceri cu peste 40% mai mare față de 2016, precum și a scăderii costurilor de producție ca urmare a deciziilor de management implementate. Toate acestea în condițiile respectării programului de investiții bugetat, achitării tuturor datoriilor către bugetul consolidat al statului, onorării tuturor plăților către băncile finanțatoare și furnizori, respectării termenelor de conformare pentru achiziția certificatelor de CO2.

Responsabilitate socială – candidaturile anului 2018 la energynomics Awards

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2018 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Responsabilitate socială. Numai unul dintre proiectele de mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 5 decembrie, dar fiecare dintre tinerii profesioniști nominalizați merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2018 prin reușitele sale!

CE Oltenia – Tehnologii de depoluare

CE Oltenia a aplicat cele mai bune tehnologii de depoluare, printre care instalațiile pentru îmbunătățirea calității aerului prin reducerea emisiilor de NOx. Instalațiile implementate la blocurile 6 SE Rovinari și 5-6 SE Turceni au fost demarate în 2017 și finalizate în 2018, în urma unei investiții de 30 de milioane de lei. Au fost redusă astfel concentrația de NOx din gazele de ardere de la 500 mg/nmc la mai puțin de 200 mg/nmc, respectând actualele prevederi legislative.

CE Oltenia – Învățământ dual

Ce Oltenia susține formarea profesională a peste 140 de tineri prin învățământ dual, în parteneriat cu unități de învățământ care îi califică în meserii / ocupații specifice domeniului de producere a energiei electrice, respectiv extracție lignit.

Durata unui contract cadru este de 3 ani, în perioada 2018-2021, elevii putând beneficia de stimulente alocate de CE Oltenia în valoare de circa 1,2 milioane de lei, între care: bursă lunară (200 de lei), bursă de performanță anuală de 300 de lei pentru primii 5 elevi din fiecare clasă, echipamente de protecție, echipamente tehnice, pregătire practică alături de cei mai buni profesioniști din cadrul companiei.

Tânărul profesionist în energie – candidaturile anului 2018 la energynomics Awards

Andrei Stoian – CE Oltenia

Andrei Stoian, șef serviciu CE Oltenia, a obținut certificarea internațională în domeniul Continuous Improvement. Diplomele acordate în urma efectuării cursurilor și susținerii examenelor pentru această certificare sunt recunoscute la nivel internațional, fiind emise de organizația LSSIAP – Lean Six Sigma International Association of Professionals.

Rezultate extraordinare – candidaturile anului 2018 la energynomics Awards

CE Oltenia se plasează în rândul companiilor profitabile

Prin intermediul unui management eficient, adaptat la necesitățile de piață, CE Oltenia se plasează în rândul companiilor profitabile, după trei ani de pierderi.

Rezultatele financiare ale CE Oltenia au urmat, din 2017, o direcție puternic ascendentă, înregistrând o creștere de la -140 de milioane de lei, la +280 de milioane de lei. Rezultatele financiare se datorează creșterii vânzărilor de energie, a cifrei de afaceri cu peste 40% mai mare față de 2016, precum și a scăderii costurilor de producție ca urmare a deciziilor de management implementate. Toate acestea în condițiile respectării programului de investiții bugetat, achitării tuturor datoriilor către bugetul consolidat al statului, onorării tuturor plăților către băncile finanțatoare și furnizori, respectării termenelor de conformare pentru achiziția certificatelor de CO2.