Miniștrii germani ai energiei promit revizuirea legislației pentru a stimula expansiunea industriei eoliene

Data: 11-09-2019

SURSA:Energynomics

Extinderea energiei eoliene on-shore în Germania și creșterea capacității altor surse de energie regenerabilă au nevoie de un plan politic clar și de ajustări ale obstacolelor din reglementare care împiedică în prezent construcția a mii de turbine eoliene, a spus ministrul Economiei și Energiei din Germania, Peter Altmaier, susținut de oficiali din trei state federale, după „Summit-ul energiei eoliene” din Berlin.

“Industria energetică eoliană are în prezent probleme grave”, a spus Altmaier, referindu-se la scăderea substanțială a numărului de turbine instalate, potrivit Clean Energy Wire.

Numărul de noi turbine a scăzut la cel mai mic nivel în aproape două decenii, în prima jumătate a anului 2019. Altmaier a declarat că summit-ul, care a reunit factorii de decizie, reprezentanții industriei eoliene, conservatori și critici ai extinderii energiei eoliene, a arătat că părțile interesate doresc în general ca tranziția energetică a Germaniei să marcheze un succes. „La fel ca în cazul energiei nucleare și a cărbunelui, vrem să facem tot posibilul pentru a asigura un consens mai mare”.

Altmaier a spus că reuniunea este menită să servească drept preludiu al unui set de măsuri necesare pentru a asigura licențarea mai rapidă a turbinelor eoliene, disponibilitatea terenurilor de construcție pentru energia eoliană, acceptarea în rândul rezidenților locali și eliminarea conflictelor legale din domeniul protecției mediului.