Ministrul Energiei: Ideea mixului energetic nu va dispărea; în piața românească de energie acest lucru se va întâmpla

Data: 20-04-2016

Sursa:AGERPRES

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat miercuri la Târgu-Jiu că ideea creării unui mix energetic la nivel național nu va dispărea, punctând că „acest lucru, în piața românească de energie, se va întâmpla la un moment dat”.

Grigorescu a mai afirmat că cel mai important lucru pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO) în această perioadă este ca societatea să depășească momentul „cu pierderile anunțate la începutul anului”.

„Când vorbiți de mixul energetic vă referiți la o companie care să aibă mai multe surse integrate de producere a energiei, cu siguranță această idee nu va dispărea și cred că pe măsură ce trece timpul mai mulți producători români se vor gândi la această diversificare a portofoliului de producere a energiei, pentru că este o tendință normală și este un nod corect de a acționa. Nu numai integrarea companiilor în sine este singura soluție, sunt și alte soluții pentru a asigura o astfel de situație, ce este însă de remarcat că astăzi sectorul energetic românesc este altfel structurat decât atunci când această idee a fost lansată, mare parte din companii sunt listate la bursă, au un acționariat. (…) Cred că acest lucru, în piața românească de energie, se va întâmpla la un moment dat, dar pentru CEO ce este important în momentul de față este să depășim acest moment cu pierderile anunțate la începutul anului, să închidem găurile, robinetele și alte lucruri de genul acesta, să ne așezăm cum trebuie pe două picioare”, a precizat Victor Grigorescu la o conferință de presă.

Ministrul Energiei a participat joi, la sediul CEO, la o discuție tehnică amănunțită cu conducerea companiei și cu partenerii sociali, el solicitând directoratului un plan de eficientizare și elaborarea unei noi organigrame, care prevede inclusiv reducerea de posturi de conducere.