PARTICIPAREA CE OLTENIA LA CONFERINTA FOCUS ENERGETIC

Data: 3-07-2017

In data de 3 iulie 2017, CE Oltenia a participat la conferinta organizata de FOCUS ENERGETIC, cu tema „Competitia pe piata energetica”.

Presedintele Directoratului CE Oltenia, Sorin Boza, a sustinut energia curata produsa astazi de CE Oltenia, ca urmare a respectarii limitarilor de mediu impuse, prin proiectele realizate, pentru care cca 35% din fondul de investitii reprezinta sume de rambursat catre  bancile creditoare.
CE Oltenia, alaturi de asociatiile de profil, in special EURACOAL, depune eforturi ca amendamentul pentru inasprirea limitarilor de mediu sa nu fie pus in aplicare, nu numai in scopul mentinerii activitatii acestei companii de a carei existenta depind sute de mii de oameni, exceptand proprii angajati, dar si pentru mentinerea sigurantei unui sistem energetic care depinde in proportie de cca 30% de energia produsa pe baza de carbune.
Incepand din anul 2016, rezultatele financiare ale CE Oltenia au urmat o directie pozitiva, cu o evolutie de exceptie in primul semestru al acestui an – aspect punctat inclusiv de ministrul Energiei in interventia sustinuta in cadrul conferintei, avand convingerea ca 2017 va fi un an cu profit pentru CE Oltenia. Acesta a apreciat, de asemenea, derularea planului de disponibilizare la CE Oltenia fara evenimente neplacute, cu orientare catre gasirea unor solutii alternative viabile, dar si nevoia de personal in zona de productie, functionarea producatorului de energie fiind necesara pe tot parcursul anului, nu numai in perioadele de iarna.

Conferintele FOCUS ENERGETIC sunt dedicate sectorului energetic si mediului de afaceri, beneficiind de suportul mediatic al canalelor nationale cu deschidere asupra acestui segment de activitate.