PRIMII ABSOLVENTI AI INVATAMANTULUI DUAL ANGAJATI LA CE OLTENIA

Data: 3-11-2021

CE Oltenia manifesta o preocupare permanenta privind asigurarea de resurse umane, astfel ca 2021-2022 este al patrulea an scolar consecutiv in care compania sustine calificarea elevilor in meserii specifice activitatilor de producere a energiei electrice si de extractie a lignitului, prin invatamantul profesional dual.

Incepand cu 1 noiembrie 2021, CE Oltenia a angajat 60 de absolventi ai invatamantului dual, in urma verificarii aptitudinilor lor profesionale. Noii angajati ocupa locuri de munca in cadrul UMC Motru, UMC Jilt, SE Rovinari, SE Turceni si SE Isalnita, corespunzator calificarilor obtinute (sudor; lacatus mecanic intretinere si reparatii miniere; electrician supraveghere transportoare cu banda; electrician intretinere si reparatii; electrician protectii relee, automatizari si masuratori electrice; electrician echipamente electrice si energetice).

In prezent, CE Oltenia sustine un numar de 242 elevi in clase de invatamant dual, pentru care asigura pregatirea practica in sucursale si subunitati in conformitate  cu standardele de pregatire profesionala in vigoare, echipamentul de protectie si burse profesionale la nivelul celor acordate din fonduri publice, precum si premii pentru cei mai performanti dintre acestia. De asemenea, absolventii au posibilitatea de a fi angajati in cadrul companiei.

Invatamantul dual se dovedeste a fi un parteneriat activ intre furnizorii de educatie / formare profesionala si mediul economic, in conditii reciproc avantajoase.