PROCEDURA DE REAMPLASARE A DEPOZITULUI DE CARBUNE DE LA EMC ROSIA ESTE IN CURS DE REALIZARE

Data: 17-04-2016

Reamplasarea depozitului de carbune de la EMC Rosia este una dintre investitiile prioritare de mediu derulate de CE Oltenia.

Procedura a fost ingreunata de anumiti factori externi.

S-a renuntat la amplasamentul stabilit initial de SC ICSITPML SA Craiova care a intocmit „Studiul de solutii pentru incadrarea in cerintele impuse de legislatia de mediu la depozitul de carbune, apartinand EMC Rosia”  din cauza blocarii negocierilor cu proprietarii de terenuri pe care urma sa se realizeze noul depozit de carbune si s-a hotarat repozitionarea depozitului pe un alt teren, proprietate a UMC Rosia.

Pentru construirea depozitului de carbune pe noul amplasament, au fost obtinute:

  • certificatul de urbanism de la Primaria Farcasesti ;
  • avizul de la Primaria Rovinari;
  • decizia de incadrare eliberata de  A.P.M. Gorj.
  • autorizaţia de construire eliberata de Primaria Farcasesti.

 

Procedura de achizitie a lucrarilor pentru Amenajare depozit de carbune nou pentru cariera Rosia a fost demarata in decembrie 2015.

In urma evaluarii integrale a ofertelor depuse inclusiv a ofertelor financiare derulate in etapa de licitatie electronica, au fost instiintati toti participantii cu privire la rezultatele finale inregistrate, iar in martie 2016 firma clasata pe locul doi a depus contestatie la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (C.N.S.C.). Pana la aceasta data, C.N.S.C. nu a comunicat nici un rezultat.

Cu toate aceste impedimente, se estimeaza ca noul depozit de carbune de la EMC Rosia va fi construit  pana la sfarsitul acestui an.