SALARIATII CARIERELOR JILT NORD SI JILT SUD AU RELUAT ACTIVITATEA

Data: 16-01-2019

In dimineata zilei de 16 ianuarie 2019, salariatii carierei Jilt Nord care au initiat protestul spontan, precum si salariatii carierei Jilt Sud au reluat activitatea voluntar, intelegand ca solutionarea problemelor ridicate au fost rezolvate, de fiecare data, ca urmare a dialogului purtat, in conditiile respectarii procedurilor de lucru si a prevederilor Contractului Colectiv de Munca.

In urma negocierilor purtate in cursul noptii de 15/16 ianuarie 2019, de catre administratia CE Oltenia si reprezentantii federatiilor sindicale, s-au stabilit urmatoarele:

1. Acordarea unui adaos lunar, incepand cu data de 01.03.2019, astfel:

– 700 lei brut pentru personalul muncitor din activitatea de productie si mentenanta;
– 500 lei brut pentru conducatorii formatiilor de lucru;
– 400 lei brut pentru personalul de conducere din activitatea miniera si energetica (sef/adjunct sectie, atelier, sector schimb etc).

2. Acordarea de vouchere de vacanta, incepand cu data de 01.05.2019, in suma de 1450 lei, tuturor salariatilor.

Reamintim ca, in conditii normale de lucru si de negocieri cu partenerii de dialog social au fost obtinute, in 2018, o serie de beneficii suplimentare pentru toti angajatii, precum si majorari salariale fata de anii anteriori.

Bazandu-ne pe loialitatea demonstrata de-a lungul timpului, suntem convinsi ca toti salariatii vor da dovada de responsabilitate fata de angajamentele contractuale ale companiei in vederea sustinerii sigurantei Sistemului Energetic National.