BAZA DE TRATAMENT SACELU – SEZON 2016

Data: 10-10-2016

Complexul balnear Sacelu, aflat in administrarea CE Oltenia, a inregistrat in sezonul estival din acest an un profit de aproximativ 940 mii lei. Veniturile pe lunile iulie, august, septembrie au depasit suma de 1,8 milioane lei, din care cca 340 mii lei reprezinta incasari provenite de la alti turisti in afara salariatilor CE Oltenia.

Gradul de ocupare, in acest sezon, a fost de aprox. 95% in zilele lucratoare ale saptamanii, iar in weekend plaja a fost ocupata la capacitate maxima ( cca 2500 persoane / zi ).

Activitatea complexului balnear de la Sacelu are un impact pozitiv atat asupra angajatilor societatii care au beneficiat de bilete de tratament gratuite, cat si asupra comunitatii, prin dezvoltarea comertului sezonier, cresterea veniturilor din taxele locale, etc.

Complexul balnear este compus din:
– baza de tratament;
– spatii de cazare in Hotelul Minerul cu o capacitate de 140 locuri (camere cu doua locuri si apartamente cu patru locuri si grupuri sanitare proprii);
– spatiu pentru servirea mesei si bar;
– bazine in aer liber;
– plaja care a beneficiat de investitii de modernizare alocate de CE Oltenia, putand oferi un cadru modern  si dotarile necesare petrecerii unui sejur placut ( nisip fin, 100 de sezlonguri, umbrele, dusuri, grupuri  sanitare noi,  punct de prim ajutor si o terasa unde pot fi consumate produse alimentare si bauturi racoritoare diverse).

In statiunea Sacelu pot fi tratate: afectiuni ale aparatului locomotor;  afectiuni neurologice periferice; afectiuni ale sistemului nervos central; afectiuni ale aparatului respirator; afectiuni ORL;  afectiuni digestive, hepato-biliare si renale.