CE OLTENIA A RESPECTAT TERMENUL DE CONFORMARE

Data: 30-04-2019

In data de 29.04.2019, Complexul Energetic Oltenia s-a conformat, finalizând achiziționarea celor 13,2 milioane de certificate de CO2 aferente energiei produse in anul 2018, pentru care a fost necesara si accesarea unui credit in valoare de 500 milioane lei.

Aceasta achizitie nu trebuie perceputa doar ca un efort financiar al CE Oltenia, ci ca o insumare a eforturilor unei intregi echipe, de la persoanele cu functii de conducere din cadrul companiei, pana la salariatii direct implicati si, nu in ultimul rand, la autoritatile care au acordat sprijinul necesar finalizarii acestei actiuni in termenul legal impus.

Efortul financiar depus nu a influentat acordarea veniturilor salariale sau a adaosurilor financiare prevazute in Contractul Colectiv de Munca pentru aceasta perioada.

Complexul Energetic Oltenia a achitat, de la infiintarea companiei pana in prezent, peste 3 miliarde de lei pentru plata certificatelor de CO2, 2018 fiind anul de referinta al pietei EUA- ETS, in care s-a inregistrat o explozie a pretului certificatelor de CO2.