CE Oltenia contestă amenda ANRE

Data: 2-09-2014

Referitor la sanctionarea  Complexului Energetic Oltenia de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), facem precizarea ca ofertele de vanzare au respectat prevederile articolelor din Legea Energiei nr.123/ 2012, procedurile si regulamentele emise de ANRE, respectiv pretul din ofertele CE Oltenia a fost fix, iar cantitatile au fost bine definite.

Regulamentul care stabileste obligativitatea de a oferta doar cantitati fixe va intra in vigoare incepand cu 01 ianuarie 2015, conform Ordinului ANRE nr.78 / 14 august 2014.

CE Oltenia a contestat in instanta decizia ANRE.

Daca ofertele nu ar fi fost conforme cu procedurile si cu Regulamentul privind cadrul organizat de tranzactionare a contractelor bilaterale de energie electrica, ar fi fost respinse de OPCOM, asa cum s-a intamplat in 2013, cand nu fusese specificat in text ca puterea minima este ferma.

In ultimii 5 ani, acest gen de contracte a fost practicat pe scara larga de foarte multi producatori, flexibilitatea fiind un atu folosit nu numai de fostele complexuri energetice care intra astazi in componenta CE Oltenia. Niciunul dintre acestia nu a fost vreodata amendat, din acest motiv.