CE OLTENIA PREZENT LA TARGUL OFERTELOR EDUCATIONALE, IN CALITATE DE SUSTINATOR AL INVATAMANTULUI DUAL

Data: 9-05-2019

CE Oltenia a participat, miercuri, 8 mai 2019, la Targul Ofertelor Educationale, care a avut loc in Centrul Multifunctional Craiova, in prezenta a peste o mie de elevi si profesori. In cadrul evenimentului, 43 de unitati de invatamant liceal si 3 unitati de învăţământ profesional şi-au prezentat oferta educaţională pentru anul 2019-2020. Noutatea a venit din partea Colegiului Tehnic Energetic Craiova, una dintre institutiile care beneficiaza de sprijinul CE Oltenia pentru organizarea a doua clase de invatamant dual, cu profil mecanic si electromecanic. Pentru fiecare specializare sunt alocate cate 30 de locuri.

CE Oltenia, in calitate de potential angajator, si-a aratat sustinerea pentru calificarea profesionala in meserii/ocupatii specifice activitatilor de producere a energiei electrice si ale extractiei de lignit. Pentru perioada 2019–2022, compania a incheiat 5 contracte de parteneriat cu unitati de invatamant si unitati administrativ–teritoriale din judetele Gorj si Dolj, prin care susţine 6 clase cu 180 de elevi in invatamantul dual care se finalizeaza cu examen de certificare a calificarii profesionale, certificatul obtinut fiind recunoscut la nivelul Uniunii Europene. 

Elevii care aleg sa urmeze invatamantul dual in parteneriat cu CE Oltenia beneficiaza de:

-bursa lunara de 200 lei;
-bursa de performanta anuala 300 lei pentru primii 5 elevi merituosi din fiecare clasa;
-asigurare de răspundere civila;
-echipament individual de protectie pe perioada pregatirii practice;
-echipamente tehnice pentru desfasurarea pregatirii practice;
-prioritate la angajare dupa absolvire;
-oportunitati de dezvoltare alaturi de companie.

Tinerii care doresc sa devina electricieni, sudori, lacatusi, mecanici utilaje si instalatii in industrie, mecanici agregate rotative termoenergetice sau operatori cazane, pot fi angajati in cadrul companiei.

Targul Ofertelor Educationale a fost organizat de catre Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, in parteneriat cu Primaria Municipiului Craiova si Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Dolj. Evenimentul isi propune, in fiecare an, consilierea si indrumarea tinerilor absolventi in vederea alegerii liceului si profilului dorit.