CE OLTENIA SE IMPLICA IN ACTIUNI PENTRU RECONVERTIREA FORTEI DE MUNCA

Data: 4-05-2017

Conducerea CE Oltenia a participat in data de 04.05.2017, alaturi de reprezentanti ai Ministerului Energiei si autoritatilor din judet (Camera de Comert si Industrie Gorj, Prefectura Gorj, Consiliul Judetean Gorj), la o masa rotunda organizata in colaborare cu autoritati ale judetului Timis.
Au fost prezenti peste 90 de membri ai unor societati multinationale si peste 20 de firme de recrutare personal.

Evenimentul a avut ca scop identificarea de solutii pentru forta de munca calificata disponibila din judetul Gorj, precum si diminuarea deficitului de forta de munca din judetul Timis, judet cu peste 200.000 de firme si o rata a somajului sub 1%.

Raportat la noile tendinte ale politicii si tehnicii mondiale in ceea ce priveste resurele de energie electrica, in urma programelor de restructurare derulate la nivelul CE Oltenia, persoane calificate in meserii precum electrician, sudor, masinist, excavatorist, vulcanizator, dar si cele cu studii superioare in domeniul tehnic si economic pot opta pentru alte domenii de activitate.
Conducerea companiei doreste condiții de viata decente inclusiv pentru lucratorii afectati de masurile de reducere a sectorului minerit-energie si se implica in actiuni ce pot rezolva lipsa locurilor de munca din propria zona de activitate, identificand posibile colaborari cu alti angajatori pentru ca populatia apta de munca sa acopere necesarul locurilor de munca al acestora.

Unele dintre companiile prezente la eveniment si-au manifestat interesul de a deschide activitati inclusiv in zona Gorj. In acest sens, conducerea CE Oltenia a solicitat sa fie luate in considerare zonele Motru, Rovinari, Turceni, Targu Jiu.
Spre exemplu, in urmatoarea etapa a derularii acestui proiect, vor fi continuate discutiile cu  companii care construiesc autostrazi, precum si cu o firma de confectii metalice care doreste sa mute o parte a activitatii sale in zona Motru. Exista, de asemenea, companii care ofera oportunitati pentru femei in domeniul industriei usoare (industria alimentara, confectii, activitati comerciale).

Pentru acoperirea deficitului de forta de munca in afara judetului Gorj, toate companiile si-au exprimat disponibilitatea de a asigura decontarea costurilor de transport /cazare, existand si posibilitatea implicarii statului in asigurarea conditiilor sociale necesare.

Acest gen de actiuni vin in sprijinul  comunitatilor  influentate de actualele reglementari globale care privesc industria carbunelui.
Transmitem, in acest context, un apel pentru implicare, colaborare, asumare, tuturor celor care pot contribui la reconvertirea fortei de munca din zona Olteniei.

Nu in ultimul rand, este de mentionat ca, impresionati de ideea acestui proiect, reprezentantii Camerei de Comet si Industrie Romano-Germane si Romano-Italiene l-au considerat unic in Romania si si-au manifestat dorinta de a-l disemina la nivel national, implicand si alte judete cu diferente majore intre ratele de somaj inregistrate.