Complexul Energetic Oltenia a plătit 3 miliarde lei pe certificatele de CO2

Data: 3-05-2019

SURSA:FOCUS ENERGETIC

Complexul Energetic Oltenia a achitat, de la înfiinţarea companiei până în prezent, peste 3 miliarde de lei pentru plata certificatelor de CO2, 2018 fiind anul de referinţă al pieţei EUA- ETS, în care s-a înregistrat o explozie a preţului certificatelor de CO2.

De asemenea, compania anunţă într-un comunicat că, pe 29 aprilie, a finalizat achiziționarea celor 13,2 milioane de certificate de CO2 aferente energiei produse în anul 2018, pentru care a fost necesară şi accesarea unui credit în valoare de 500 milioane lei.

„Această achiziţie nu trebuie percepută doar ca un efort financiar al CE Oltenia, ci ca o însumare a eforturilor unei întregi echipe, de la persoanele cu funcţii de conducere din cadrul companiei, până la salariaţii direct implicaţi şi, nu în ultimul rând, la autorităţile care au acordat sprijinul necesar finalizării acestei acţiuni în termenul legal impus”, arată comunicatul.

Acesta subliniază că efortul financiar depus nu a influenţat acordarea veniturilor salariale sau a adaosurilor financiare prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă pentru această perioadă.