Complexul Energetic Oltenia estimează profit de peste 44 milioane lei în ianuarie

Data: 1-03-2018

SURSA: News.ro

Complexul Energetic Oltenia estimează pentru luna ianuarie un profit de peste 44 de milioane lei și de alte aproximativ 200 de milioane de lei la nivelul anului trecut, susținând că numele companiei „nu poate fi asociat cu insolvența”. „Complexul Energetic Oltenia va încheia anul 2017 cu un profit estimat de circa 200 milioane lei. Inclusiv pentru ianuarie 2018, compania estimează un profit de peste 44 milioane lei”, arată un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Societatea răspunde astfel afirmațiilor făcute de Nicoleta Munteanu, partener al casei de insolvență Euro Insol, care a declarat miercuri că “în perioada următoare vom vedea și companii foarte mari, de interes strategic chiar, care vor intra în insolvență. Este vorba despre Tarom, Poșta Română și Complexul Energetic Oltenia, potrivit situațiilor financiare depuse de acestea la Ministerul Finanțelor”, scrie News.ro.

Producătorul de energie arată că, în urma prezentării către instituțiile bancare a activității companiei, respectiv a rezultatelor financiare înregistrate la șase și la nouă luni pentru 2017, societatea Complexul Energetic Oltenia a trecut din categoria de performanță financiară D în categoria de performanță financiară A.

 „Conform raportului care se regăsește postat pe site-ul www.ceoltenia.ro, compania a înregistrat la șase luni 2017 aproximativ 325 milioane lei profit, zero datorii restante față de bugetul consolidat al statului și a achitat toate obligațiile financiare către furnizori și instituțiile bancare, conform prevederilor contractuale”, menționează comunicatul companiei. În 2016, compania a avut pierderi de 139,8 milioane lei.

Ultimul an când a realizat profit a fost 2013, când societatea a raportat un rezultat net de 4,59 milioane lei. Complexul Energetic Oltenia a realizat anul trecut o producție de 15 TWh energie electrică, însemnând în medie 24% din producția totală de energie a României. Față de anul anterior, producția de energie a companiei a crescut cu peste 11%. În anul 2016, CE Oltenia a realizat o producție de energie electrică de 13,5 TWh.

De asemenea, producția de cărbune realizată anul trecut de CE Oltenia a fost de peste 22,5 milioane tone, în creștere cu circa 11,5% față de anul 2016, cele mai mari livrări de lignit înregistrându-se de la exploatările miniere EMC Roșia-Rovinari, EMC Motru și EMC Jilt. Complexul Energetic Oltenia a fost înființat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni și Craiova cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Ministerul Energiei deține 77,15% din acțiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acțiuni. Restul acțiunilor aparțin Electrocentrale Grup (0,84%) și Societății pentru Închiderea – Conservarea Minelor. Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.