COMUNICAT

Data: 19-02-2016

In cadrul sedintei comisiei mixte administratie – sindicate ce a avut loc in data de 18.02.2016, partenerii de dialog social au recunoscut necesitatea sesizarii comisiei de negociere a CCM in vederea incheierii unui act aditional prin care sa se aduca modificari sau completari, dupa caz, la prevederile din CCM referitoare la:

• acordarea sporului pentru munca prestata in timpul noptii;
  • acordarea unei prime in cuantum de 100 lei fiecarei salariate, cu ocazia zilei de 8 Martie;

In cadrul aceleiasi intalniri, organizatiile sindicale au fost informate asupra urmatoarelor aspecte:

• necesitatea reducerii temporare a activitatii in anumite sectoare de activitate, similara anilor anteriori, avand in vedere cererea scazuta de energie din perioada urmatoare si a consumului de carbune aferent, prin efectuarea concediilor de odihna, a recuperarilor, sau prin intreruperea temporara a activitatii, categoriile de salariati implicate urmand a se afla la dispozitia angajatorului, cu acordarea drepturilor salariale prevazute pentru aceasta situatie;
  • implementarea unui program de eficientizare si restructurare pe o perioada de 5 ani (2016-2020)
  • conducerea va analiza cu deosebita atentie necesitatea redimensionarii companiei, urmand sa elaboreze si un program multianual de disponibilizari colective vizand cu prioritate salariatii care intrunesc conditiile de pensionare in intervalul mentionat, precum si un program de plecari voluntare cu plati compensatorii.